Індія

GOAGH_P029_Hotel_Pool_481041-1-1280x720.jpg

Індія – країна, в якій є все: пустелі і джунглі, очеретяні халупи і палаци махараджей, жебраки і респектабельні бізнесмени, жорстоке пуританство і цілі квартали “червоних ліхтарів”, заборонена, але понині жива кастова система і державний устрій, що залишився від англійців- колонізаторів. Величні Гімалаї і таємничий Тибет, священна річка Ганг і тропічні ліси Західних Гат, десятки морських курортів і “золотий трикутник”, численні пам’ятники минулих століть і величезна кількість музеїв – все це складає національну гордість цієї країни.

В Індії кілька природних зон з абсолютно різними умовами – від арктичних до тропічних: трансгімалайское плато Північної Індії; Гімалаї і їх передгір’я в Північній Індії; передгір’я Гімалаїв в Північно-Східній Індії; пустелі, заболочені райони і солончаки Західної Індії; рівнини Північної і Східної Індії; плоскогір’я центральній Індії з сухими субтропічними і тропічними лісами; гори Південної Індії з вологими тропічними лісами; низинні тропічні регіони Південної Індії; морське узбережжя, острови, мангрові ліси і прибережні води

Географія

Індія розташована в Південній Азії, здебільшого на півострові Індостан. Узбережжя Індії, довжина якого становить понад 7 тис. Км., Омивається водами Індійського океану – Бенгальською затокою з південного сходу і Аравійським з південного заходу. Площа території Індії становить 3,3 млн км кв., за цим показником країна посідає сьоме місце в світі.

Клімат

На більшій частині території Індії виділяються три сезони: жаркий і вологий з пануванням південно-західного мусону (червень – жовтень); відносно прохолодний і сухий з переважанням північно-східного пасату (листопад – лютий); дуже жаркий і сухий перехідний (березень – травень). Найбільш сприятливий час для відвідування Індії – з жовтня по травень.

Кухня

Кращий спосіб зануритися в надзвичайну культуру Індії — це вивчити її кухню. Індійська кулінарна традиція — одна з найдавніших і найпопулярніших у світі. Майстерність кухарів індійської кухні полягає в тонкому змішуванні різноманітних спецій, необхідних для посилення смаку. Індійська кухня немислима без використання прянощів, трав і приправ, які надають стравам витончений аромат. Як прянощів використовують коріння, кору і насіння рослин таких, як імбир, асафетида, кориця, коріандр, кмин, гірчиця і безліч інших. Трави – це свіже листя або квіти, наприклад, листя каррі, коріандру і м’яти, а також шафран – сушені рильця крокусу (Сrocus sativus). Як приправи використовуються лимонний сік, рожева вода, горіхи та ін.

x

Відправити запит на підбір туру


Убедитесь, что вы человек, выбрав Ключ.