Іспанія

1424097518_ispaniya1-1280x720.jpg

Іспанія – країна солодкого вина і ласкавого сонця, країна блакитного моря і величних гір, країна божевільних геніїв і відкритого, веселого народу. Країна, яка зігріває теплом після довгої зими, побутових проблем і робочих авралів, занурює в атмосферу свята і романтики, з новою гостротою пробуджує давно забуті почуття, бажання відчувати життя в усіх його проявах, будить старі і народжує нові мрії, дарує натхнення творити, змінювати себе і своє життя. Іспанія – країна-пристрасть, країна-натхнення, країна, яку Ви полюбите з перших же днів.

Жодна країна Європи не відзначає свят більше, ніж Іспанія. Головні з них народилися як чисто релігійні, але з часом перетворилися в веселі гуляння з піснями і танцями. У святкові дні закриті всі установи і магазини.

Географія

Держава на південному заході Європи, займає більшу частину Піренейського півострова. На півночі межує з Францією і Андоррою, на заході – з Португалією. На півночі омивається затокою Біськайським, на сході – Середземним морем, на півдні – Середземним морем і Атлантичним океаном, на заході – Атлантичним океаном. Іспанії належать декілька груп островів, найзначнішими з яких є Балеарські острови в Середземному морі і Канарські острови в Атлантичному океані. Великі міста Іспанії: Аліканте, Бадахос, Барселона, Валенсія, Віго, Кадіс, Картахена, Ла-Корунья, Малага, Мурсія, Сантандер, Сарагоса, Севілья, Таррагона, Уельва, Хіхон.

Клімат

В Іспанії виділяють три типи клімату: помірний морський на північному заході і півночі — з помірними температурами і рясними опадами протягом усього року; середземноморський на півдні й узбережжі Середземного моря — з м´якими вологими зимами і спекотним сухим літом; аридний континентальний клімат у внутрішніх районах країни — з прохолодними зимами і теплим сухим літом. Найкращий час для туризму з кінця весни до початку осені.

Кухня

На Півночі – готують рибні страви Країни Басків, це знаменита тріска “піль-піль” або тріска по біськайські, астурійська фабада, сири і сидр. У Піринейського зоні чудові соус “чилі-ндрон” і шинка. У Каталонії чудово готують – спекотне “касуела”, часниковий соус “аліолі” і пікантні копчені ковбаси “фует”. В Андалусії можна спробувати чудовий холодний овочевий суп “гаспачо” і чудову шинку “хабуго” провінції Уельва. Валенсія знаменита різноманітними стравами з рису, серед яких особливо відома “паелья” (рис з овочами, м’ясом, рибою, креветками). В Центральній зоні запечене м’ясо і кращі в Іспанії ковбаси. На Канарських островах своєрідна рибна кухня, широко використовуються тропічні фрукти (банани, авокадо, папайя) в основних блюдах і десертах.

x

Відправити запит на підбір туру


Убедитесь, что вы человек, выбрав Дерево.